Arbetet går framåt …

Stor del av mina helger går just nu åt till att illustrera.
Det är roligt, och spännande … och även lite nervöst. Eftersom författaren ännu inte fått se så mycket mer än det vi diskuterade i den inledande fasen, och sedan bara de detaljbilder som jag lägger upp för allmän beskådan, vet jag inte alls hur det kommer att tas emot när det slutligen överlämnas för påseende.

Jag är alltid lite nervös när jag ska lämna över något jag gjort. Man vill så gärna att det ska vara omtyckt, och att det ska kännas bra för den som tar emot. Jag har ju mina tankar och idéer kring utförandet, och det behöver naturligtvis inte överensstämma med andras tankar och idéer.

Eftersom jag inte kan ta ledigt från mitt ordinarie arbete för att ägna mig åt det här, är det självklart också lite jobbigt ibland. Speciellt när arbetet krockar med våren, och solen som lyser utanför fönstret 🙂
Men jag är så glad över att jag blev utvald för jobbet, så jag biter ihop och försöker njuta av att göra något jag tycker är roligt. Det handlar om en övergående tidsperiod då jag får jobba lite extra mycket … det är allt.
Det viktigaste just nu är att slutresultatet blir till belåtenhet.

För att stimulera mig själv lägger jag upp beskurna detaljbilder när jag är klar med med en bild. På något sätt vill man ändå dela det pågående arbetet med andra, utan att avslöja för mycket. Att dela detaljer ur bilderna är ett sätt.
Det är också ett roligt avbrott för mig att fundera på vilka detaljer jag ska bjuda på.

Jag har lagt upp en detaljbild idag, innan jag går vidare till nästa. Gå gärna in och titta på bildgalleriet i detta inlägg: Stefan Whildes barnbok, om hälsa.
Bilderna är inlagda i kronologisk ordning, så dagens detaljbild ligger sist 🙂


2 reaktioner på ”Arbetet går framåt …

  1. Har ju sett på facebook en del av dem och gav mig nu tid att gå in och verkligen studera bilderna i ritrummet. Lämnade kommentar och som vanligt får jag den där känslan av att du är oslagbar vad gäller illustrationer. Ja… i övrigt också. ❤
    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s