Hälsa för barn

Nedan visar jag kraftigt beskurna bilder som jag la upp medan jag arbetade med boken.

Jag blev utvald.
Först togs två ut av ca 100 som svarade på Stefan Whildes efterfrågan då han letade illustratör till sin bok. Jag var den ena av de två. 
Vi fick lämna arbetsprov, och efter det blev jag utvald. Det kändes stort och ärofyllt.
Sedan har jag under hösten 2018 och våren 2019 färdigställt bokens alla illustrationer under ledig tid. Främst är det helgerna som fått gå till detta, med vissa avbrott för högtider och andra familjeangelägenheter.

Boksläpp var den 28 aug 2019, men den blev tillgänglig från den 22 aug.

Omslag - Hälsa för barn

 


Tillägg 2019-09-19

Boken fick en betydligt mer turbulent start på marknaden än vad jag vare sig hade räknat med eller var mentalt förberedd på. Det överrumplade mig till den grad att jag först kom i chock och blev väldigt ledsen. Inte så mycket över kritiken mot boken, utan främst för att jag hamnade med mitt namn och bild i en debatt där jag inte vill vara, eller ens hör hemma … Jag är inte van vid sådant och blev helt enkelt rädd.
Dessutom kände jag mig både dum och enfaldig som inte på förhand förstod att det kunde bli som det blev, och jag ångrade djupt att jag åtminstone inte lät mig publiceras med pseudonym.

Nu har jag bearbetat den första tidens chock, och det ledsna i mig har övergått i en sundare ilska.

Innan jag fortsätter måste jag bara flagga en sak: DET STÅR INGENSTANS I BOKEN ATT MAN ”INTE SKA GIPSA BRUTNA BEN ELLER TA MEDICINER”!
Var i hela världen kom den lögnen ifrån? Troligen från ETC’s inledande artikel som sedan har kopierats till andra nyhetsforum utan minsta granskning …

Jag åtog mig ett uppdrag som illustratör och har inte på något annat sätt varit delaktig i författarens verk. Detta är fakta, och inte ett försvarstal.
Jag erkänner att jag tilltalades av författarens vilja att förespråka ”naturlig hälsa” och ”hälsofrihet”. Något som stod mig varmt om hjärtat efter några år med en sjuk gammal mamma, helt utelämnad till läkares medicinering av ett dåligt hjärta (Utan att vara medicinsk kunnig på något sätt kan jag inte hjälpa att jag t.ex. är starkt kritisk till att ge en gammal och sjuk kropp Waran, en medicin med samma innehåll som råttgift).

Men ”naturlig hälsa” och ”hälsofrihet” blev det inte mycket ordat kring. Istället hamnade boken på bålet av en enda anledning – nämligen vaccindebatten. Och det visade sig vara en debatt mer infekterad än jag hade ringaste aning om.
Trots att jag egentligen har melerade ögon är jag i sammanhang som dessa väldigt blåögd. Men som jag sa en gång när någon kallade mig just ”blåögd” … ”Hellre blåögd än blindögd”, och det fick jag medhåll i …

Jag är och vill vara neutral kring bokens budskap, och jag ville utföra mitt uppdrag professionellt, med åsiktsfriheten som grundinställning. Vad jag har, eller inte har för privata åsikter kring innehållet i boken är i sammanhanget ovidkommande. Ingen har frågat mig om någonting, och vad mig anbelangar kan det gott fortsätta så … även om jag tycker att det är konstigt.

Men, eftersom jag tycker att medias ton och framfart har varit allt annat än trevlig eller objektiv, märker jag att jag känner en viss aversion mot det som skrivits och lyfts fram rörande den negativa kritiken mot boken. Hotbilden som målats upp är inte i proportion till bokens budskap.
Man har dragit fram historisk statistik och dödssiffror, för att understryka risken med att läsa boken. 
Man har utan att blinka ljugit om innehållet och rakt av köpt det som enkelspåriga tolkare skrivit och yttrat kring en liten del av bokens text. Man har fokuserat på en enda detalj, tolkat det efter eget huvud, förstorat det och gjort det till ett monster inför världen.
Boken har också fått plats i folks blickfång på bredare front genom olika nätforum. Det har startats namninsamlingar för att hindra boken att nå ut till försäljning, och när jag läst trådar ihop med den saken undrar jag hur många som egentligen har läst boken? Många verkar köpa bokbrännarnas åsikter rakt av, utan att ifrågasätta en enda rad? Därmed gör de deras åsikter även till sina, i någon slags blind solidaritet. Man vill inte att boken vare sig ska säljas eller nå ut till biblioteken … utan att egentligen veta riktigt varför, eller om det som sägs om boken ens stämmer. 
Jag har sett kritiken mot boken formuleras runt barns oförmåga att kunna freda sig mot innehållet i boken, utan att man nämner föräldrarnas roll i det hela. (Det är ju föräldrarna som köper boken till sina barn, och det är de vuxna kring barnen som ska ta ansvar … inte barnen?)

Det har med all tydlighet påvisats att det inte finns utrymme för oliktänkande, och det är t.o.m svårt att söka på nätet utan att i första hand få napp på vaccinförespråkarnas sida av saken.
Enligt drevet är denna lilla bok både ”brottsligt smaklös” och ”livsfarlig” för små barn … och jag häpnar???

I det andra lägret har raka motsatsen skett. Boken har hyllats och lovordats. Man har nitiskt gått till motangrepp i en enad front för yttrandefriheten och rätten till fria åsikter. I detta ligger också rätten till hälsofrihet, och att själv få välja vad man vill göra med sin egen och sina barns kroppar.
Man har även här tagit fram historisk statistik och dödssiffror som motbevisar vad den andra sidan säger om saken. Lika låsta i sin egen övertygelse och ovilja att se något annat än den egna åsikten som den enda sanna.

När jag nu lite sent påtänkt har försökt sätta mig in i de olika åsiktslägren ser jag en blandning av rätt och fel hos båda.
Båda lägren har sin tro, sina fakta och sin övertygelse kring detta med vaccin … nästan lika döva och lika blinda för vad den andra säger.

Efter hur det nu blev är mitt beslut ännu starkare att inte stå på någon sida i det här. Det går helt enkelt inte att ha en fast åsikt kring något som hela tiden vinklas beroende på vem som ”pratar”. Om någon säger något som låter väl underbyggt i ena lägret kommer det direkt någon med lika tunga motbevis från andra lägret.

vem-har-rc3a4tt

 

Om jag delger något kring boken kommer jag att fokusera på det positiva. Media har bevisat att de effektivt kommer att elda på under svartmålandet, utan reflektion eller objektivitet. Det negativa kommer således att klara sig bra utan extra bränsle från mig.

Av sistnämnda anledning delar jag här några länkar till sådant jag tycker har varit positivt runt boken.

Ingrid & Maria: Drev mot vaccinkritisk bok misslyckades – blev försäljningssuccé

NHF Sweden: SVT – varför ljuger ni om Stefan Whildes barnbok “Hälsa för barn”?

Dagens Homeopati: Livsfarlig barnbok om naturlig hälsa

Här kan man fortfarande köpa boken: Hälsa för barn


Sagt i flödet om HÄLSA FÖR BARN:

”Jätteviktig bok. En alternativ röst behövs inom barnhälsan!”

”Så fantastisk bok av herr Whilde som på ett enkelt sätt förklarar för barn (ja vuxna oxå förstås) om hälsa, hur kroppen fungerar o mycket, mycket mer… ”

”Visst är den toppen. Bästa boken på länge!”

”Han håller sig inte inom ramarna våran Stefan Whilde. Det är ett riktigt nöje att följa hur etablissemanget krumbuktar sig. Så jäkla farligt att kliva utanför läkemedelsbolagens kontroll. Ajabaja, inte tänka själv.”

”En viktig och fantastisk bok!”

”Jag kan varmt rekommendera boken, väldigt pedagogisk om naturlig hälsa. Köp den! Blivande klassiker!”

”Fantastisk bok, lättläst och jättefint skriven. Jag kan å det varmaste rekommendera alla att köpa den. Tack Stefan Whilde!”

”Även barn förtjänar sann kunskap och information att själva kunna tänka. Bevara yttrandefriheten!”

”En jätteviktig bok som bör spridas, för att vi ska få friska barn och bli starka som vuxna.”

”Tack Stefan för en frisk fläkt i bokhyllan! Och tack för att Du sätter fokus på våra fantastiska kroppars naturliga och egna läkningsförmåga istället för att folk ska förlita sig på andra när det gäller något så värdefullt som hälsa… våra barns hälsa. Tveklöst en blivande klassiker!”

”Fick boken idag! Illustrationerna är så fantastiskt charmiga så jag har ett leende på läpparna igenom hela boken. Budskapet i boken är också genomtänkt så jag är övertygad om att många föräldrar kan ha stor hjälp av boken för att förklara för barnen hur man har hjälp av ett starkt immunförsvar.
Har du barn eller barnbarn! Köp den!”

Här köper Du boken och stödjer yttrandefriheten:
http://www.litenupplaga.se/1907


10 reaktioner på ”Hälsa för barn

 1. Du är fantastiskt duktig illustratör. Basta!
  Du fångar mimiken otroligt bra, därav tror jag att du vann. Allt ifrån en ko, uttråkad uggla till ärtor (eller vad det är) Ja t.o.m. fiskmåsen ser fundersam ut.
  Tummen upp för dig! ❤

  Gillad av 1 person

  1. Hahaha … ärtor? 😀
   Du har rätt! När man inte vet vad det är kan man kanske tro att det är ärtor … hahaha

   Men tack snälla A-Lott. Tar till mig berömmet.
   Men det är ju så att det inte bara är själva utförandet som ska godkännas när det gäller illustrationer. Budskapet ska också bli rätt, och kännas rätt. Där kan man tänka olika. Jag har mycket fokus på att det är barn som ska läsa boken, och tycka att bilderna är intressanta. Då finns det en risk att jag avviker för mycket från ämnet …

   Gilla

    1. 😀 ❤ Tack! Det låter jättebra 😉
     Ja, vi får väl se hur det blir. Det är några bilder kvar att göra … 😉

     Gilla

  1. Tackar ödmjukast. Vad gullig du är ❤
   ”Otroligt duktig” kanske är att ta i, men jag blir barnsligt glad över dina ord ❤ ❤ ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s