Hemsidans historik

Min första hemsida för ”Lollos Ritrum” startade jag på 123minsida, i jan 2011. Jag betalade för den men var aldrig riktigt nöjd med verktygen där. Fast på den tiden hade jag inte så mycket att jämföra med.

Jag började söka runt för att komma bort från 123minsida och hittade ett gratispaket hos Hemsida24. Jag flyttade över dit i jan 2013.

Fr.o.m. jan 2014 blev man tvungen att betala även där, och med de ändrade villkoren upphörde gratisversionen helt. Men jag trivdes ganska bra med deras administrativa verktyg och gränssnitt, och stannade ändå kvar. Det är ju inga stora kostnader det handlar om.

Så småningom växte min idé fram, att göra något för att samla ihop och bevara pappas alster – inte bara berätta att han existerat – och jag jobbade upp ett galleri för att samla på mig av hans konstnärliga verk. Att presentera det som pappa gjort växte i värde i samma takt som jag upptäckte att det fanns ganska många människor som delade mitt intresse.

Jag började fundera på vad som skulle hända med pappas galleri om jag inte längre kunde betala för hemsidan, så under januari 2017 flyttade jag över allt till wordpress som fortfarande har kvar gratisalternativ. Men jag ville inte stänga ner den gamla hemsidan på Hemsida24 förrän jag kände att den nya etablerat sig.

Under sep 2018 nappade jag på ett erbjudande från WordPress, vilket resulterade i att jag nu ändå betalar för hemsidan, men det är ju fortfarande så att det finns ett gratisalternativ att falla tillbaka på.
I samma veva bestämde jag mig för att definitivt avsluta den gamla hemsidan. När jag gjort det blev jag kontaktad av Hemsida24 som undrade varför jag lämnat dem. Jag berättade då att det berodde på tillgången till gratisalternativ. Då fick jag veta att de precis nyligen skapat ett sådant alternativ genom ett hemsidesverktyg som heter Heymo.

Men det var så dags 😉
Nu har jag min hemsida här på WordPress och hoppas slippa byta igen i första taget. Men det kan vara bra att veta vad man har för alternativ … om det skulle behövas.


Tillägg 2022-03-05

Jag nämner Heymo ovan, men jag skrev aldrig då att jag var inne och testade sajten. Jag gillade den inte, så jag avslutade kontot innan det blev något mer av det.

En uppdatering som inte blivit noterad är att jag bröt ut pappas sidor och skapade en helt egen hemsida för hans gallerier. Den blev klar och 2019-10-27.

Sammanställning av mina hemsidor:

  • Januari 2011 123minsida.se
  • Januari 2013 hemsida24.se
  • Januari 2017 wordpress.com (gällande)
  • Oktober 2019 wordpress.com (pappas sida med gallerier – gällande)

Ser när jag listar det på det här sättet att det har hänt saker just i januari. Kanske är det eftertanken vid nyår som spelar in.