2015-03-01 / UPPDATERADE SIDOR OM MIN PAPPA

Ihop med att jag gjort en rejäl genomgång av hela min hemsida, har jag fokuserat extra på sidorna om min pappa.

49338419-bgeoo
Pappa i början av 60-talet, med dåtidens obligatoriska cigarett …

Sidorna om min pappa har gjort att många kontaktar mig med frågor om hans tavlor. Man har hittat, ärvt eller köpt något som pappa har gjort, och ibland kommer en följdfråga vidare till mig. Kanske jag vet vad motivet föreställer, eller vad det kan vara värt?
Ibland har jag kunnat ge ett svar men inte alltid …

Sedan finns det dem som kontaktar mig enbart för att dela med sig av att de äger något som min pappa har gjort, och berättar om hur mycket de tycker om tavlan. Oavsett varför de tar kontakt så blir jag alltid glad över det här …

Nu har jag haft några frågor på senare tid som triggat igång mig att äntligen rensa i de tunna buntarna med screentryck och litografier efter pappa, och även förtydliga och sortera bilderna på min hemsida. Det var jättebra att göra en inventering. Nu har jag en betydligt bättre bild av vad som finns kvar och vad som inte finns. Har t.ex. insett att väldigt mycket bara är provtryck och ofärdigt material, alltså inget att ha egentligen, men har även hittat några små guldkorn. Dessutom har vissa saker uppdagats eller förtydligats, medan andra har väckt frågor.

Jag har under flera veckors tid jobbat med att göra min hemsida mer strukturerad och informativ kring pappas tavlor. Jag har ju förstått att många är intresserade, så det känns viktigt att skapa det här galleriet – för deras skull och för alla i min närhet.
Jag har haft ett väldigt roligt forskningsarbete kring motiven. Jag har rest via cyberspace, genom hela södra Sverige, för att söka svar på vad pappas tavlor föreställer. Det har varit ett fantastiskt roligt arbete och jag har löst mysteriet med flera motiv.

Men fortfarande finns det många stadsbilder som jag inte vet härkomsten på. Det finns också många motiv som jag inte har, så mörkertalet är förmodligen stort kring bredden av hans kreativitet.
Men tack vare besökare på min hemsida har jag kunnat utöka pappas Galleri som jag skapat där. De har bidragit med bilder och tips, och om jag är hemma hos någon och de har en tavla jag inte känner igen brukar jag få ta ett kort när jag frågar. Det är på så sätt jag fått väldigt många bilder på oljemålningar som pappa gjort.

Under de här veckorna – och kanske främst nu i fredags när jag var ledig och kunde ägna lite extra tid åt det här – har jag känt mig mycket nära min pappa. Jag har haft ett inre samtal med honom, vilket gjorde att jag nästan kunde känna hans närhet fysiskt.
T.ex. när jag hade ett stadsmotiv som jag grunnade på en bra stund. Kyrkor och torg är väldigt bra att ta till för att känna igen sig, så jag googlade på alla möjliga tänkbara städer i södra Sverige, men gick bet.
Plötsligt, från ingenstans, fick jag en inre impuls som sa ”vänd på pappret” … och se där! Där stod det ”Skövde” … 😀
Jag googlade på Skövde och fick det bekräftat. Det var torget med kyrkan som man kan se på min sida med galleri för hans stadsmotiv.
När jag tittade på bilder från Skövde från min google-sökning såg jag ”Billinge hotel”.
”Hm, det där känner jag igen”, tänkte jag, och fick fatt i ett motiv till … 🙂
Två motiv löste sig för att jag tror att pappa var med i spelet och fick mig att vända på pappret … samtidigt kände jag doften av honom … 😉
Hur det hänger ihop med någonting som har med gränser mellan liv och död att göra, det har jag ingen tydlig teori om.
Men sådan var min upplevelse i alla fall …

Ha en bra vecka …


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s