Hur många gånger har jag inte somnat framför TV:n?
Framför allt är reklamen ”mördande”. Oftast reser jag mig och gör något annat en stund, men ibland skulle det vara skönt att bara koppla av medan man tittar på någon film eller serie man tycker om.

Jag brukar lösa det med att ha ett handarbete på gång, men har inte haft något på ett tag. Sticka och virka framför TV:n är annars helt suveränt för att inte somna och missa saker i handlingen.

Förut hämtade jag mitt stora block med brunt papper för kolteckningar. Jag hade det i knät medan jag slö-tittade på TV:n. Just då hade ”rutan” inget som inspirerade mig till tecknandet, men jag vet att jag ofta tänker på att rita när jag ser vissa saker … oavsett om det är på TV:n eller någon annanstans.
Eftersom jag inte fick några idéer serverade så fick pennan bara gå, nästan för sig själv …

49182713-acufx
Kolteckning, på brunt A3-papper

Jag började med att göra en rundaktig form, det som sedan blev en svamphatt. Men först hade jag ingen aning om vad jag ville med den där rundade formen. Efter det kom clownens ögon (utan tanke på att det skulle bli en liten clown), och därefter näsan … och så byggdes det på vartefter, lite i taget.
Eftersom mål och mening var minst sagt vagt så blev det inte något avancerat slutarbete precis … men det blev i alla fall något … hihi

Och roligt var det faktiskt …

Tror att jag ska ta fram akvarellpennorna  och akvarellblocket. Då kan jag sitta i soffan och lägga färgen och sedan gå till ritbordet och jobba upp dem med vatten och pensel vid ett annat tillfälle … 🙂