Jag ser mållinjen

Näst sista bilden på gång just nu.

Att vara så nära slutet i processen att illustrera och sammanställa en hel barnbok har gett mig extra energi. Jag längtar också efter att inte låta hela helgerna gå till sådant här arbete, hur roligt det än är. Under vintern har det varit svårt att sitta på vardagskvällarna efter jobbet. Lite mer energi har jag haft under april, när ljuset kommit tillbaka till oss, men tid på vardagskvällarna är inget jag kan räkna med. Det är helgerna som måste gå till detta.

Att det tar sådan tid beror på många saker. Några av anledningarna är nivån av noggrannhet som författaren önskade, samt att det är en barnbok som har bilder på varje sida och till varje textavsnitt. I det här fallet så har min roll dessutom varit att försöka få in texten i bilden, så det handlar även om layout och komposition … inte bara ritandet.

Fördelarna: Jag får göra något som jag känner att jag behärskar och som är roligt. Har jag tur kan jag även få tjäna lite extra pengar och få en lön för mödan … vilket snarast är en förhoppning än en självklarhet. Och känslan när jag är klar, och det till slut blir en färdig bok … den är i högsta grad mödan värd.

Nackdelarna: Tiden det tar är tung att hantera. Jag har ju ett heltidsjobb och det här är min hobby. Medan processen med boken pågår får jag försaka mycket av ledighet och annat som pockar på. Nu, när våren finns utanför fönstret är det extra tungt att sitta inne och jobba.

Men det är svårt att säga nej till sådant här, när man faktiskt får en chans, och jag har valt det själv. Det jag tagit på mig slutför jag, och det har ju en ände … trots allt.


2 reaktioner på ”Jag ser mållinjen

    1. Ja, det är alltid svårt att säga nej när man blir tillfrågad att göra något som man tycker om. Hade jag inte haft ett heltidsjobb skulle frågan aldrig uppstå. Då hade det bara varit att glad i hågen ge sig i kast med det, utan tvekan 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s