2017-01-08 / SKA JAG BYTA HEMSIDA ELLER BARA GÖRA EN BACKUP?

 

 

 

logga
På sista tiden har jag fått ganska många återkopplingar från personer som söker på min pappa. Söker man på Rolf Eriksson ska det vara ganska lätt att hitta hit, hoppas jag och tror jag.
Det är jättekul att dem som letar efter information om pappa tar kontakt och berättar att de har köpt någon tavla, har en tavla sedan länge … eller har frågor om sin tavla.

Det här har gjort att jag börjat fundera mer på en tanke jag haft ett tag.
Jag har funderat på vad som kan hända om jag plötsligt inte kan underhålla den här sidan. Något kan ju hända som gör att jag inte längre kommer att kunna betala för webbplatsen (det finns ingen gratismodell här).
Det handlar ju också om att jag vill bevara mitt och pappas arbete för mina barns skull, och för flera i släkten.

Till slut bestämde jag mig för att åtminstone göra en slags backup på en plats som inte kostar något.
Det blev wordpress som fick ”äran” 😉

Jag har jobbat med den hemsidan i flera dagar, och nu känner jag att det kanske börjar bli dags att bestäma om jag med tiden ska byta helt? Det är ju ingen brådska, men funderingarna kommer. Det får inte bli för jobbigt att hålla alla webbplatser uppdaterade …

Jag har haft den här hemsidan i flera år. Registrerade mig när det fortfarande fanns en gratis-modell, men den upphörde senare. Det är inte dyrt. Kostar bara 186 kr/mån.

Svårt det här? Det finns både fördelar och nackdelar med Hemsida24. En av fördelarna är att det finns en del bra verktyg som inte wordpress erbjuder. Man kan t.ex. redigera bilder på ett helt annat sätt här hos Hemsida24, och det är mer användarvänligt.
Men supporten är lika bra, tycker jag … fast jag slipper att skriva på engelska här 😉

Min fråga till er besökare handlar om hur ni upplever dessa sidor. Finns det åsikter hos besökare så kan även det påverka hur jag tar beslut.
Så, vad tycker ni om de olika webbplatserna?

Den nya webbplatsen finns här ”Lollos Ritrum”. Titta gärna runt lite där. Den är fortfarande under uppbyggnad, för det är mycket som ska till om jag ska få över allt jag byggt upp här under flera år.
Pappas sidor är mer eller mindre klara där, men det är en hel del kvar att göra av mitt eget.

Tack på förhand 😀


4 reaktioner på ”2017-01-08 / SKA JAG BYTA HEMSIDA ELLER BARA GÖRA EN BACKUP?

  1. Tack Hasse!
   Jag har varit lite nyfiken på one.com. Tål att fundera på, om jag vill byta bloggplats. Men då jag vill ha en plats som är gratis för hemsidan så funkar wordpress bättre. Där finns gratisalternativet som jag letar efter. Om jag förstått rätt så kan inte one.com erbjuda någon gratisversion. Även om det bara är 15 kr så ska även dessa kronor betalas, och då kanske hemsidan försvinner om jag inte kan göra det någotn gång i framtiden.

   Jag har tittat in hos dig. En trevlig sida du har på gång 🙂
   17 januari 2017 21:45:48

   Gilla

 1. 9 januari 2017 09:09:38
  Svår fråga du ställer egentligen, det är ju du som ska ha en sida som passar dig och det du önskar med den. Denna sidan tycker jag om, men jag skulle säkert tycka om den andra också då jag lär mig den 🙂 din funderingar om att den på nya sidan finns om inte du sköter om den tolkar jag som att den då vill bestå i framtiden också? Vilket inte denna sidan gör? Lycka till med det val du tar! 🙂 Passade på å se mig omkring lite då jag var här 🙂 Ett tag sedan sist nu. Kramis

  Gillad av 1 person

  1. Jo, beslutet är mitt … men en åsikt från en besökare kan hjäpa till att ta beslutet.
   Tack för dina rader, Tove 🙂
   Kram
   9 januari 2017 10:11:01

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s