2015-03-08 / INSPIRATIONEN HÅLLER I SIG …

49563028-gu7wv
Matteuskyrkan i Norrköping, 1981

Under ett par kvällar har jag suttit med det här motivet på Matteuskyrkan i Norrköping. Den är gjord efter ett foto som jag tog under en stadspromenad 1981. Min tanke – på den tiden – var att avbilda kyrkan och testa min förmåga att göra något liknande som pappa gjort.
Men självförtroendet svek mig den gången, så jag kom aldrig längre än till några drag i ritblocket. Dessutom tyckte jag att det var ganska tråkigt med stadsmotiv. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i att göra naturvyer heller.

Men efter att ha arbetat med pappas stadsmotiv i flera veckor så kändes det som att jag ville ge det en chans igen.
Jag kan nog med ganska god säkerhet säga att det här är min andra akvarell av det här slaget … någonsin. Jag är alltså ganska osäker på motivtypen, och långt ifrån lika duktig som pappa var när det gäller detta. Men jag har ett betydligt starkare självförtroende än tidigare, så det gör inget att det inte blir lika bra.

Vid ett par tillfällen medan jag jobbat med det här så har jag känt doften av pappa.
Det är konstigt med dofter? Jag minns hans doft ganska väl, och då cigarettrök var en av ”ingredienserna” så vet jag ju att det inte kommer från något här hemma. Ingen här röker …


6 reaktioner på ”2015-03-08 / INSPIRATIONEN HÅLLER I SIG …

 1. 13 mars 2015 09:39:44
  Hej,Louise.Så fin kyrkan blev.Ja,visst förknippar man mycket
  med dofter från förr. Tack,för din kommentar.
  Ha en fin vårhelg
  Mvh:Ingrid

  Gillad av 1 person

  1. Roligt att jag har kunnat förmedla den. Det var inspiration av en alldeles speciell sort … 😉
   14 mars 2015 11:45:22

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s