Kungsfiskare

Kungsfiskaren jag ritade i programmet CLIP STUDIO PAINT är en av de få alster som jag känner mig riktigt nöjd med. Den var även rolig att göra med alla sina färger.
Visar processen och jämförelser lite längre ner.

Det jag tycker är så roligt med fåglar är att man inte behöver vara så vansinnigt noggrann för att få det att likna en viss art. Med djur generellt är det ju snarast släktet och arten man avbildar, inte en unik individ. Det förenklar saker och ting.

Visst, jag kan göra det enkelt för mig med människor också, genom att bara rita en människa rätt och slätt. Vår art har ju också specifika drag 😉 , så att det skulle vara enklare med djur kanske är en sanning med modifikation. Men så är min känsla trots allt. Det blir liksom mer kravlöst med fåglar/djur.

En väldigt kravlöst skissad människa. Här fanns ingen förebild alls, utan det kom ur huvudet när jag själv drack kaffe efter en ensam lunch på stan. Nya mobilen tillåter att jag kan roa mig med sådant här 🙂

Målet med Kungsfiskaren var inte att göra en exakt kopia av bakgrund, fågel och gren. En jämförelse och ingående granskning mellan fotot och det jag gjort avslöjar den saken ganska tydligt. Men jag ville absolut få det att likna förebilden. Därför tog jag fotot som förebild men petade inte alltför mycket i att försöka avbilda exakt. Jag tog det jag såg och gjorde något därefter.

Började med att skapa bakgrunden efter fotot jag hittade. Var så förtjust i fotots färger, samt stämningen i hela bilden. Det var inte bara själva fågeln som lockade mig att vilja rita. Bakgrunden och grenen hade också stor betydelse.

Nedan lite jämförelser med fotot jag hittade. Det jag såg och det jag valde att göra.

Nu funderar jag på nästa fågel …


2 reaktioner på ”Kungsfiskare

 1. Måste samla mig lite………. så.
  Mina tankar ramlar ner i något annat. Den där vissheten om att det inom varje människa finns ett unikum. Somliga har det via automatik medans andra måste arbeta hårt för att nå fram till det vi kallar talang.
  Tänk vad människan kan. Nå oanade upptäckter i mikrokosmos och dito makro. Nå oanade insikter av vad vi som människor kan prestera. Nå utvecklande möjligheter inom tekniken för att fortsätta i det oändliga, av vad vi små människokryp får del av.

  Det här är bara ett litet svamlande om förmåga i stort. Din är fantastisk, det vet du att jag tycker och du vet också att jag strävar efter att nå något som blir min egen tillfredställelse utöver att bara finnas till och inte göra någonting. Skapandet i det lilla som är så upplyftande och som får mig att gå framåt i livet.

  Sitter fortfarande i morgonrocken och klurar på hur jag ska göra om ett par morgonrockar till ufon = klonade figurer som ska illustrera människor 1000 år framåt i tiden. 😀
  Kraaaaaaaaaaaaaam ❤

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s