Första båtsäsongen med min egen ”Loggbok”

Båtsäsongen är i full gång, och i år blir det första säsongen för oss att använda min egen utgivna Loggbok. Väldigt roligt att få skriva i en bok man själv skapat, och se att det fungerar som det ska 🙂

Vi har fört loggbok länge och det finns loggböcker ända tillbaka till 1977. Själv har jag bara varit med sedan 1984, men det är ju länge nog 😉
Att logga våra resor med båten blev tidigt en viktig del av vårt båtliv. Det vi alltid loggar är bl.a. vilka som är ombord, avgångstid och ankomsttid, plats, vindriktning och styrka vid aktuell notering, sträcka, fart och färdriktning. Vi noterar alltid händelser ombord och kring båten, och mer sporadiskt noterar vi luft och vattentemperatur.
När så sker noteras även bunkring av t.ex. vatten och påfyllning av diesel. Även utgifter noteras, som t.ex. hamnavgifter, matinköp, reparationer och/eller renoveringar.

Den här loggboken som jag gett ut är helt min egen design. Jag har skapat norrpilen som dekorerar omslaget, samt alla små båtar och annat som fyller ut på sidorna. Foton och text är jag också skyldig till. Det enda jag fuskat med är delar av försättsbladets dekor som kommer från en standardmall i Word, men kompositionen är helt min egen även där … samt avdelarna med båtfigurer och vågor.

Loggboken har uppdaterats med flera versioner sedan första utgivningen 2018, men det verkar bara vara på mitt bokförlags sida (BoD) som man kan se hur den senaste versionen ser ut inuti (för att se det, klicka på bilden nedan). Den verkar också vara något billigare på BoD, i jämförelse med om man handlar på Bokus, Adlibris eller liknande. Amazon tog rejält betalt för den såg jag?

Klicka på bilden!

Har ni båt och brukar logga, eller vill börja logga era resor, kan detta kanske vara något för er 😃


2 reaktioner på ”Första båtsäsongen med min egen ”Loggbok”

 1. Hej!

  Så roligt och häftigt att du har gett ut en egen loggbok! Hittade till din blogg av en slump! Det är 3:3dje säsongen detta året med segelbåt för oss, en Albin 78 Cirrus. Vi har glömt föra loggbok så detta året ska bli det första, vilket ska bli väldigt roligt att kunna titta tillbaka på senare! Din såg ut att ha med precis allt som jag skulle vilja skriva om, så den får det bi! Ha en trevlig sommar! 😊🌞⛵ Hälsning Linnéa

  Gillad av 1 person

  1. Hej Linnéa 😀
   Åh, vad roligt att läsa det här, både angående loggandet och att du tog dig tid att kommentera.
   Så glad jag blir att du blev intresserad av min loggbok. Jag hoppas verkligen att ni kommer att trivas med den …
   Nu kan vi börja se fram emot en båtsommar med många strandhugg och händelser att skriva om. Lycka till, och jag önskar er ”glad seglats” när det blir dags för det.

   Varma hälsningar!
   Lollo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s