Nu ska jag lära mig något nytt

När jag fyllde år i december fick jag av min familj en slant för att kunna köpa något jag önskat mig ett tag. Jag har i flera år velat ha en ritskärm.

Jag har haft en ritplatta i ganska många år, men inbillar mig att man ska kunna komma närmre en ”äkta” rit-känsla om man har en ritskärm. Med en sådan kan man rita där man tittar. Ungefär som med en stor surfplatta där man kan rita med en penna på skärmen. På en riplatta ritar man, men man tittar på datorskärmen.

I lördags hittade jag den ritskärm jag sneglat på, till en något billigare peng än tidigare. Det har kommit en ny sådan, med större tum-storlek, men med samma kapacitet i övrigt. Även om jag gärna skulle vilja ha den där allra nyaste och större är den än så länge för dyr för mig.
Jag slog till och beställde den lilla som jag tittat på förut.

Lilla och lilla förresten! Det finns mindre, men eftersom det även finns större skulle nog mina trötta ögon må bättre av det. Fast har man inte råd så har man inte, så nu får det bli så här.

Jag beställde via Amazon, och paketet kom fram redan igår … bara efter 2 dagar. Vi var upptagna igår kväll så jag hämtade paketet idag.

Mycket sladdar och annat blev det, men den var i övrigt inte så svår att installera. Fungerar bra, fast det blir ändå väldigt annorlunda mot vad jag är van vid.

En nackdel som blir är att jag inte har möjlighet att koppla in både ritskärmen och datorskärmen samtidigt. Det betyder att jag måste växla mellan dem genom att byta kabeln bak på datorn.
När jag skriver och gör annat vill jag ha min vanliga skärm som är stor och bra för mina ögon.

Det blev inte så mycket ritat i kväll, mest bara testat.


En reaktion på ”Nu ska jag lära mig något nytt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s