Lek till Lucia

Jag har suttit och lekt och kladdat med ett för mig nytt ritprogram. Tiden går fort när man har roligt, och när man efter en del julbestyr börjar leka sent på dagen, blir det gärna natt i ett huj … Nu måste jag försöka slita mig och kravla till sängen …

Innan man känner sig hemma med en ny programmiljö blir det väl lite si och så med resultatet, men programmet har många bra funktioner som jag saknat förut. Fast helt nöjd är jag inte. Många funktioner har jag hittat efter träget letande, men inte allt. Vissa funktioner kan jag inte hitta alls i det nya programmet, så det gamla får hänga med som reserv … Men i stort är jag väldigt nöjd med de möjligheter som det här nya programmet ger mig. Bara det att det finns både raster- och vektorhantering är ett stort plus.

Dagens lekande började med en blyertsskiss. Här visar jag skissen och sedan en detalj från arbetet i datorn.

Programmer jag har en testperiod på heter Clip Studio Paint. Fick tipset från ett video som Millis Sarri gjorde, en fantastiskt duktig illustratör som bl.a. fått jobba med Camilla Läckberg.
Det jag jobbat med hittills är det enklare Photoshop Elements. Det fungerar för mig och är inte lika komplicerat som fullversionen av Photoshop. Där finns de där enkla och lätt tillgängliga ritverktygen som låter mig behålla känslan av att rita analogt. Men, som sagt, jag har saknat en del verktyg som jag kanske har hittat i det här nya programmet. Hoppas det. Ritverktygen finns där i alla fall, och är inte alltför krångliga att förstå sig på. Det ska vara kul att skapa, med fokus på rita, och inte på att klura över teknik.

Testperioden är inte över än, så jag har lite tid på mig att bestämma om jag ska lägga pengar på det eller inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s