Folkungabrunnen på Stora torget i Linköpng

Ett nytt bidrag till pappas galleri över Linköping.

Galleri - Rolf Eriksson

Jag fick 2020-04-04 detta bildbidrag skickat till mig (se nedan), föreställande Folkungabrunnen från 1927, med Folke Filbyter sökande efter sin försvunne sonson. Staty av Carl Milles på Stora Torget i Linköping.
Ser ut att vara en färglagd pennteckning från 1961. Ett annorlunda motiv och ett roligt bidrag vid sidan av alla serigrafier.

Detta finns även att se längst ner på sidan med Linköpingsmotiv.

Trots att Linköping är granne till mitt eget Norrköping, så har jag dålig kunskap om den staden. Är i princip aldrig där, om jag inte ska till flygplatsen, IKEA, Gamla Linköping och Valla-området, eller till universitetssjukhuset. På Stora torget har jag aldrig varit, vad jag vet.
Det här var en staty och en plats som jag inte visste något om. Därför fick jag även lära mig något nytt nu 🙂
Att det fanns en historia kring någon med namnet Folke Filbyter hade jag inte heller någon aning om, eller…

Visa originalinlägg 93 fler ord


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s