En recension av ”Loggbok”

Framsida.jpg
Andra upplagans framsida.

Jag har nu hittat en recension av min ”Loggbok”. Den gjordes redan i maj i år, men gått mig förbi …

Recensionen finns på förlagets sida med presentation av boken.
BoD: Loggbok

Eftersom detta är den enda bok som jag gett ut helt själv känns det stort att få några rader skrivna om den … Blev barnsligt glad över de positiva orden 😀

Jag hoppas att den andra upplagan kommer att kännas ännu bättre för dem som köper boken. Tjockare papper och trådbindning gör en hel del för kvalitén på den här sortens böcker som man ska skriva i. Sidorna är dessutom utfyllda på ett helt annat sätt, så sidorna inte slösas bort på oanvändbara ytor.
Det enda som möjligen blev sämre var att raderna inte tillåter så yvig handstil ;). Man måste skriva ganska smått på ”faktaraderna”. Men händelserutan är utan rader, så där kan man skriva som man vill 😀
Radhöjden kunde ju avhjälpts med mindre antal rader, men jag ville inte vara för begränsad där. Det ska finnas utrymme för flera avgångar och ankomster på en dag, där även utrymme för andra noteringar ska kunna föras till varje post.

Loggsida.png
En A4-sida ur andra upplagans loggsidor.

Man kunde ju också tänkt sig ett uppslag per dag, med en del av anteckningarna på ena sidan och resten på den andra. Men då minskar antalet dagar för notering. Som det nu är kan man få en bok att sträcka sig över flera säsonger, men det kanske inte hade gått utan att göra en väldigt mycket tjockare bok. En dubbelt så tjock bok hade inte varit någon bra lösning. Alternativt att man måste köpa en ny Loggbok varje år – vilket kan vara bra ur affärsperspektiv men inte i ett praktiskt ställningstagande. Om man ska ha en bok för varje säsong blir det snabbt ohållbart för ”bokhyllan” 😉

 

baksida
Andra upplagans baksida.

2 reaktioner på ”En recension av ”Loggbok”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s