Som jag nämnde igår ropade jag hem en av pappas akvareller över Norrköpings hamn. På eftermiddagen åkte jag för att hämta tavlan, och då upptäckte jag att det bredvid den jag lagt bud på hängde en nästan likadan som pappa gjort. Dem är original, båda två, så han har alltså gjort dem 2 ggr.

Man kan se skillnader mellan dem. Ingen av dem verkar vara helt färdigställd, vilket man kan se när man granskar detaljer mellan tavlorna. Det här får mig att misstänka att det kanske finns ett exemplar någonstans som är mer färdigt än någon av dessa … eller så tröttnade han, och det blev bara dem här två med sina olika skillnader.

Först trodde jag att jag dragit nitlotten och betalat 50 kr mer för den ofullständiga och att den andra var den som blivit färdigställd. Den slutsatsen drog jag för att jag fick ögonen på dem mindre båtarna utmed den högra kajkanten.
Men när jag granskar tavlorna mer ingående så ser jag att det finns fler skillnader, och besvikelsen avtog.

Jag är ändå glad att jag har bilder på båda och äger den ena. Alltid något 😀
Båda bilderna nedan är från auktionsfirmans webbsida. Klicka på bilderna för att öppna bildvisningen, och bläddra mellan dem för att si skillnaderna. Klicka ”Esc” för att stänga bildvisningen.