2014-04-30 / ÄNTLIGEN LOSSNADE DET …

För första gången på länge har jag målat med glädje och lust. Det var underbart att åter igen få känna det så, för nu var det länge sedan.

49302401-rlp6w
Akryl (Storlek: A2)

Men det satt långt in, och glädjen kom krypande och blev starkare medan jag höll på.

För en dryg månad sedan gjorde jag mitt förra försök och det kändes bara hur fel som helst. Det var inte alls roligt! Blev bara stressad i känslan av att tvinga mig till något som jag tydligen inte ville. Jag VILLE med hjärnan, men inte med hjärtat.
Den bilden tycker jag fortfarande hemskt illa om, och jag gjorde den faktiskt inte färdig. Känns som att jag avslutade den utan att ge den en chans, men jag kan inte lägga hand på den igen. När jag målade den sänkte jag min lust ännu mer, och det tog alltså mer än en månad innan jag började känna en vilja att göra ett nytt försök.
Undrar vad det var som väckte mig. Kanske det denna gång var den senaste tidens härliga väder … 🙂

Jag tycker att det är intressant det här med hur vi fungerar inom oss. Vad är det som styr sådant här som lust och inspiration. Hos mig har det alltid kommit och gått i olika stora dalar och toppar. Har mer eller mindre åkt berg- och dalbana hela mitt liv, både i känslorna och inspirationen. När jag minns tillbaka så kan jag inte heller säga att det har följt ett specifikt mönster? Jag menar, det är t.ex. inte alltid på våren som min inspiration vaknat?
Undrar vad det är?

Jag visar den ”förhatliga” bilden här också. För även om den ger mig obehagliga känslor just nu så kan jag inte slänga den. Vem vet? Om den får ligga ett tag kanske jag plötsligt ser ett värde i den … i en annan sinnesstämning, en annan fas i livet …
Eller … även om jag inte tycker om den själv så kanske någon annan gillar den? Säljer den skapligt billigt i så fall … 😉

Akryl i storlek A3. Säljer den för 300 kr (utan ram), + porto.

40323260-vvgcj
Akryl (Storlek: A3). Såld … 🙂

En reaktion på ”2014-04-30 / ÄNTLIGEN LOSSNADE DET …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s