Nu ska Svärtinge Folkets Hus rivas … på allvar. Arbetet är redan påbörjat.

Diskussioner kring byggnadens vara eller icke vara är gammal. Första gången jag hörde talas om att rivning var på gång var 1996. Jag har gjort en särskild sida om detta. Den hittar du här: Väggmålningar – Svärtinge Folkets Hus

En kvinnlig reporter på NT (Norrköpings Tidningar) skriver om det här, med fokus på historiken kring byggnaden. Hon kontaktade mig idag, för att höra om hon kunde använda ett av mina foton på väggmålningarna. Det var så jag fick veta att rivningen nu är igång. De hade tydligen börjat igår, fredagen den 1/3 2019.

dsc_1265
Bild från tidig vår 1996. Man kan skymta mina 2 flickor och vår bil …

Det är tråkigt, men inte konstigt. Sådant här måste man acceptera, vare sig man gillar det eller ej. Att ha ett hus stå tomt är inte bra på något sätt.

Jag fick veta av reportern som jag pratade med att de i största möjliga mån ska montera ner huset, inte demolera det med stora maskiner. Tydligen vill man att rivningen ska bli så skonsam som möjligt, både för marken och omgivningarna.

En sak som är värd att notera lite extra är att huset har satt spår i vår radiohistoria. Det var här som Svenkstoppen började en gång i tiden 🙂