Nedanstående bilder av 2 härliga fiskare har jag fått från en besökare på min ursprungliga hemsida.

Det står som signatur ”R Eriksson”, och angivet årtal på den ena är -54. Signatur och årtal är helt rimligt. Pappa skulle varit 34 år 1954, och absolut verksam som konstnär.

Men stilen stämmer inte alls med min pappa. Jag är ytterst tveksam till att det här är något som han har gjort.

Jag letade lite på nätet, och hittade en konstnär vid namn Rolf O. Eriksson, född -39. Det är mer troligt att det är hans verk. Vid tidpunkten skulle Rolf O. varit 15 år, och det är fullt rimligt, och mer troligt när man tittar på stilen som verkar vara under mognad. Porträtten är jättefina, men med en stil som inte verkat blomma ut riktigt  … Kanske pappas alster såg ut så när han var 15, fast inte när han var 34 … 😉

Men jag delar med mig av bilderna ändå. Kanske är det någon som vet bättre vem den duktiga konstnären är … någon med samma signatur som min pappa 🙂

 

Galleribilder

Klicka på bilderna för bildvisningsläge. ”Esc” för att återgå.