53413176-fwe8l
Från utställningen sommaren 2015. En liten del av det som visas i Kulturhuset Slottsvakten i Nyköping. Pappas tavlor är de 2 större under skylten högst upp, centralt i bild, samt de 4 små i rad under

Motivkategori:
Oxelösunds järnverk och glasbruk

Sidan skapad 2015-08-07

Denna kategori har vuxit fram efter engagerat stöd från en källa med mycket kunskap om Oxelösunds järnverk. En trevlig kontakt som jag vill lyfta fram.
Anders Stenberg är kontaktman för Historikgruppen på Oxelösunds Järnverk (tillhör SSAB). Det är tack vare honom jag erhållit de foton som jag visar här. Utöver dessa foton har han även delgivit mig muntlig historisk information kring järnverket.
Det fotografiska bildmaterialet kommer från arkivet på Oxelösunds Järnverk, idag tillhörande SSAB Special Steels.

Efter tips från Anders Stenberg har jag under sommaren besökt en utställning i ”Kulturhuset Slottsvakten” (Nyköping). Anders kontaktade mig för att berätta att några av pappas tavlor skulle finnas med. Under besöket fick jag även glädjen att träffa Anders själv, som delade med sig av en mycket trevlig ”guidning” kring motiven från järnverket.

Ett stort tack till Anders, för det fina engagemang han visat mig, och för hans bidrag i mitt arbete att hedra pappas minne.
Tack vare människor som Anders har min bildsamling vuxit stadigt, på lång sikt – inte bara i antal bilder utan även med källdata kring motiven.
Det är till stor glädje, inte bara för mig … ^^

Galleribilder

Klicka på bilderna för bildvisningsläge. ”Esc” för att återgå.


Pappas litografier från Järnverket

 

Relaterade foton


Länkar och faktasidor

Oxelösunds_järnverk.jpg
Bild från Wikipedia.

Wikipedia:
SSAB Oxelösund

SSAB – Hemsida:
Historik

kulturhuset-slottsvakten

Kulturhuset Slottsvakten
Vallgatan 12 i Nyköping

Utställningen:
Nyköpings hembygdsförening
NyköpingsGuiden